Skip to main content

Om Blåsjöns Fjällcamp


Hur allt började

Blåsjöns Fjällcamp hittar du i Norra hörnet av Jämtland, allt startade 1990 med 2 parhus och en reception. Sedan under årens lopp byggdes 2 småstugor och sjöstugan. 

Fiske, jakt och  hundar har hela tiden varit en röd tråd mycket på grund av vårt intresse och det geografiska läget.

Nu de senaste åren har vi lagt mycket tid till reparation, underhåll och förbättringar för vårt mål är en liten trivsam, väl fungerande stugby som är lättarbetad.

Ägarna av verksamheten heter Inger och Ronny.

Lär känna Inger och Ronny

Inger är den som svarar i telefon och sköter kontoret. Hon finns lite här och där och sysslar med det mesta. Med andra ord en någorlunda händig och självgående person som bara måste prova fixa till saker, men behöver en och annan gång hämta Ronny.

Ingers stora intresse är hundar och efter lite blandras, beagle, schillerstövare, blev det stående fågelhundar. Hon gillar också att klippa gräs med musik i öronen och låta tankarna flyga fritt. 

Ronny är den som finns lite överallt och ofta med någon form av verktyg i handen. Reparerar och bygger samtidigt som han klurar ut olika förbättringar och smarta lösningar. Ronny är den som har visioner och ser möjligheterna.

Ronnys stora intresse är hundar, efter många år med Jämthundar och stående fågelhundar blev det till slut enbart stående fågelhundar.

Projekt utvecklad naturturism

Syftet med projektet är att förstärka Blåsjöns Fjällcamps attraktion mot målgrupper och området genom att erbjuda flera tjänster och aktiviteter i det fjällområde som disponeras för fiske, hundträning och småviltsjakt. Syftet är även att bredda antalet målgrupper för att öka antalet gäster och besökare i området.

Målet med projektet är att skapa förutsättningar för en trivsam och tillgänglig miljö som kan marknadsföras till målgrupperna.

Projekt miljö och framtid

Syftet med  detta Projekt är att göra Blåsjöns Fjällcamp attraktiv i framtiden för befintliga och nya besökare. Vårt projekt miljö och framtidssäkra Blåsjöns Fjällcamp är påbörjat med följande delmoment. Listan fylls på eftersom arbetet fortlöper:

– Ny bro infart till miljöstation/soprum
– Nedfart stugor, utökad parkering
– Renovering av båthus
– Renovering av dusch/toa i stuga 1 och 2
– Fordonsförråd/carport
– Nytt avlopp