Skip to main content

Den sista oktober anno 2021


Dagens morgonbild grått och fuktigt.

+5.3 – regn – vind O1.1 m/s – vattenstånd Blåsjön 434.58 över en meter mera i sjön än det 20 åriga medelvärdet.

Lyssnade på radio i går och där var en ung kvinna som pratade klimat, stängde av radion.
Så trött på ordet klimat, varför jo går inte att slå på tv,radio, läsa tidningar, ska man handla nog är klimat i köporsaken på mat och annat. Trovärdigheten i mina ögon är inte stor.
Man ska vara rädd om naturen en självklarhet.
Ett exempel för några år sedan blev de flesta kassaapparater i hela Sveriges handel alla fungerande, klassade som obrukbara på grund av ett Beslut från de styrande att alla apparater skulle vara kopplade till en svart låda som ser allt vad apparaten gör. Tanken var god men miljökonsekvensen av att skrota hela Sveriges kassaapparater råder och rådde en total tystnad om.
Nedmonteringen av infrastrukturen som tar bort möjligheten att bo och verka på glesbygd vilket ökar miljöpåverkan i storstads områdena total tystnad.
Eldandet av olja för att få el total tystnad. Listan kan göras lång.
Konskvensen för kortsiktiga Beslut utan konsekvens analys skapar jubel bland miljövänner i storstadsregionerna med höga inkomster, men i utsatta områden dvs glesbygd med långt till allt skapar det utanförskap, fattigdom, psykisk ohälsa, listan kan göras lång men dessa människor tillför inte mångfalden något eller påverkar valresultatet de är bara vanliga laglydiga medborgare som inte skapar problem utan får problem. Sista spiken är reseavdraget.

Så nu har jag fått skiva av mig lite, nu kaffe för att sen se vad jag kan tillför min verklighet i Norra hörnet av Jämtland, möjligen tjuva lite el från elbilarna både köra dammsugaren och tvättmaskinen samtidigt vilket känns nästan som att vara på ung och på barrikaderna igen. Minns när vi vildstrejakde på Algots Nord Ab i ungdomen och allmänna telefon i entrén slutade fungera. Vi använde den att samordna fabrikerna i Norrland. (trodde aldrig att den känslan skulle komma av städning)